torsdag 5 juli 2012

Hemma igen

Så var vi då hemma igen med våra fyra resväskor. Tycker att det är rätt så bra att få med sig allt i fyra väskor efter 1½ år i Kanada. Men det är ju en sanning med modifikation, för i Engelska kanalen guppar just nu Volvon innesluten i en fartygscontainer och med bagageutrymmet fullt med vinterkläder och skor. Dessutom så slängdes det ett antal säckar med gamla kläder, och all elutrustning med 110 volt som vi köpt (lampor, eltandborste osv), gav vi bort till vänner. Gladast blev nog grannarna som fick slattarna från barskåpet!!

Jazzfestival

Annars så gick de sista dagarna i fotbollens och jazzens tecken. Eftersom vi inte hade rätt TV-kanal så blev vi "tvungna" att se matcherna på olika pubar. Att vara på portugisisk pub när Portugal spelade var en upplevelse. Alla var så där härligt enögda när det gällde ruff och sumpade målchanser.
Vi såg några matcher tillsammans med vännerna Martin och Sabine.

Sabine, Eva och Martin på puben

Under de sista dagarna i juni så börjar Montreal Jazz Festival. I år hann vi bara med en dag, men det var istället en riktig heldag tillsammans med Gerold och Louise, samt deras två besökande vänner från Sverige. Det var över 30 grader varmt under dagen, så den kalla ölen smakade verkligen bra, även när den inmundigades ur plastmuggar.
På kvällen såg och lyssnade vi på sångerskan Melody Gardot. Det var en verklig upplevelse!! Hennes öppningsnummer acapella med eget fotstamp och knäppande med fingrarna var ett ståpälsnummer! Otroligt bra....och vilka musiker sedan..
Så det var ett bra sätt att tillbringa sista kvällen i Montreal på.
Jo, det är klart, när vi kom "hem" så blev det jordgubbar och champagne!

En kall öl sitter bra i värmen

Nu är vi alltså hemma på vår altan igen. De första dagarna har varit soliga, men nu till helgen så ska det bli regn och innesittarväder sägs det. Men innan dess så ska det idag bli lunch med Ingvar och sedan lite golf med Gunilla på fredag.

Grillat på altanen

Saknar vi då någonting?
Givetvis saknar vi mest våra vänner som vi träffat i Montreal och som vi klämt en och annan pilsner med. Den Svenska klubbens pubaftnar har varit kul att besöka varje månad. Det är ju där man har träffat alla dessa roliga människor som är i Montreal under kortare eller längre tid.
Det man inte saknar är den halvtrasiga altanen. Den gick ju att sitta på, men man gick ut med lite "livet som insats-känsla". Men man övade ju upp balanssinnet!

Utgången till altanen med de lösa plankorna

Nu dröjer det nog ett tag till nästa blogginlägg. Man måste ju ha något att skriva om....kanske en ny resa... en upplevelse... eller bara lite allmänt skvaller...promenaderna med gubbarna brukar ge lite underlag till funderingar....

Ha en skön sommar alla vänner!!

1 kommentar:

  1. Välkomna hem!! Ni har haft en fantastisk tid i Canada - det ska bli kul att ses i Örebro om några veckor.

    Kramar Lena och Curt

    SvaraRadera