måndag 15 mars 2010

Tankeställare

Fick ett riktigt bra tankeställare i ett mejl från en kompis. Washington Post gjorde ett socialt experiment i tunnelbanan i Washington DC en kall januarimorgon.
Man lät en ung man spela violin i tunnelbanan under en timme. Under den timmen passerade 2 000 personer. 6 personer stannade och lyssnade en sund men tittade sedan på klockan och drog vidare. De enda som spontant ville stanna var barn som dock snabbt drogs iväg av sina föräldrar. Den unge mannen som spelade fick ihop 32 dollar på den timmen.
Han som spelade var Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister! Han spelade några av Bachs mest krävande verk på en violin värd 3,5 miljoner dollar!

Frågan är: Lägger vi överhuvud taget märke till skönheten i vår vardagliga miljö vid en opassande tidpunkt?Stannar vi för att uppskatta skönheten?
Två dagar tidigare hade Joshua Bell spelat i Boston för utsålda hus. Biljetterna kostade 100 dollar i genomsnitt.
Om man nu inte stannar när en av världens bästa musiker spelar frågar man sig: Hur mycket annat går vi då inte miste om i vår stressade vardag??


Annars har veckan varit fin. Helgen har avnjutits tillsammans med hustrun. Promenader, god mat och därtill passande drycker.
Nu har hustrun just åkt iväg till Bryssel igen. Nästa vecka är det Berlin. Omväxling förnöjer....


Idag ska jag nog gå iväg till änderna med lite torrbulla igen. Grekiskt bondbröd!

Solen skiner och det är -4 grader. Tvättmaskinen och torktumlaren brummar.


Ikväll blir det travresa till Mantorp. Det ska bli jättekul med lite spel och god mat. Vi har lite vinstpengar att göra av med!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar